onsdag 25 juni 2008

Hur ska jag förstå stasilagen?

Gjorde i morse ett allvarligt försök att försöka förstå motiven bakom singnalspaningslagen och regerings planerade massavlyssning. Läste en hel del på centerpartiets hemsida om diskussionen runt lagen. Centerpartiet är enligt dn. (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=797658) så övertygade om att de har rätt i frågan att de tänker övertyga sin medlemmar (i stället för att medlemmarna själva får bestämma linjen i arbetet. Ett ganska konstigt förfarande eller?)

Det enda motiv jag kunde hitta i centerns info är följande:
– Regering och riksdag måste göra en avvägning mellan å ena sidan sitt ansvar för att skydda landet och medborgarna från allvarliga yttre hot, och å andra sidan allas vår rätt till så lite intrång som möjligt i vår frihet, säger han.

Vilka allvarliga yttre hot? Snälla kan någon förklara för mig vem som hotar de stackars utsatta människor som lever på landmassan som kallas Sverige. Är det Nordkoreanerna som skickat krypterade hotbrev, några självutnämnda mujahiddin som tröttnat på att se sina barn bli sprängda i bitar av västerländska bomber eller är det måhända det gamla hjärnspöket den sionistiska konspirationen som skrämmer slag på våra stackars riksdagsmän?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sions_vises_protokoll

I stället för att förklara sin motiv redogör centerpartiet för ett underligt cirkelresonemang där de vill låta en annan myndighet granska FRA:s arbete. Jag som trodde att det fanns för mycket byrokrati som det var.

USH OCH FY!
På Fredag är det demonstration i Uppsala:
http://stoppafralagen.nu/node/48
Och på lördag är det demonstration kl 12. i Stockholm
http://stoppafralagen.nu/node/17

Inga kommentarer: