onsdag 30 juli 2008

Förälskelser

Förälskelser är en kombination av hormoner och en nyckfull uppskattning av en persons sociala status. Inte en grund att bygga ett liv på.

(ser man det medecinskt är det dessutom en form av psykos)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att bygga ett liv pa en foralskelse ar att lita pa vetskapen att magkanslan maste vara ratt om den kan fylla hela kroppen. Och da har man tur.

Jonathan sa...

Wohoo, min blogg har läsare! Ehm, men jag står vid mitt ord. Känner man att man vill bygga sitt liv på en magkänsla är det väl fritt fram. Men jag tror att den magkänslan är framkallad av just en subjektiv bedömning av personen i frågas sociala status (dvs dess monetära resurser och förmåga att spela människa) samt en elakartad hormoncocktail. Det känns i vilket fall socialdarwinistiskt och ondskefullt. Som en civiliserad människa borde man bojkotta det
(frågan är väl snarare om man vill, personligen känner jag mig väl egentligen inte så rationel, även om jag skulle vilja. Vilket lämnar mig med vilka alternativ? Gå i kloster känns iofs rätt okay)

Det enda som är säkert är att det varken finns drömprinsar eller drömprinsessor och så länge det inte finns perfekta människor kommer det inte att finnas perfekta relationer.