måndag 25 februari 2008

Bullshit i etern

Mitt radiolyssnande har fått revival, det är riktigt skönt att äta frukost, läsa en bok eller göra läxor och lyssna på radio.

Trots att de har usel musik är det riktigt shysst ( nästan shysstare än att sätta på en bra skiva ) att sätta på radion på morgonen. Idag försökte jag intala mig att det är för att man får en liten uppdatering på nyhetsfronten men det är inte det som gör det så bra att lyssna på radio. Det är skitsnacket. Hade nån annan suttit vid bordet hade man behövt sköta pratet själv och då hade man inte kunnat läsa samtidigt. Nu är det två personer man inte har nån relation till alls som sitter och pratar om nått lättsamt ämne. De blir nästan ens vänner fast man själv behöver inte göra någonting. Man sitter ju bara och lyssnar, ensam fast ändå inte.

Den musik som spelas i radio är den som säljer, den direkta slutsatsen av det måste vara att människor i allmänhet inte har någon smak.

Min drömradiokanal skulle vara en mix av bra musik, aktuella internationella nyheter och festliga inrikesnyheter (sådana där konstiga saker man aldrig trodde skulle kunna hända) massor av onödigt vetande hämtat från t.ex. wikipedia, presenterat av två festliga typer kryddat med massor av bullshit.

2 kommentarer:

Michaela sa...

i agree. kan inte du starta en sådan kanal? :)

Jonathan sa...

Bra idé! Men hur???