lördag 16 maj 2009

GI

Om du inte äter kolhydrater blir du smal. Och i Mona Tumbas (läs Slimklubb) Sverige är ju det det finaste man kan vara. Om du bara äter högvärdigt protein i form av fint uppskurna bitar av kadaver kommer du att gå ner i vikt. Om du dessutom inte äter frukt går det ännu fortare, kanske får du lite vitaminbrist, men hey, om dina tänder ramlar ut får du ju ännu mindre BMI.

Högvärdigt protein från kadaver har en historia. Människor har ätit as länge. Vi är ibso facto all-ätare och blandkost är antagligen det sundaste för oss om vi lever som jägare och samlare, och varje människa har en bo-area stor som Gästrikland. Idag finns det nästan 7 miljarder människor och varje dag dör 35 000 människor för att det inte finns tillräckligt mycket mat. (specielt inte efter att EU har bränt tillräckligt mycket för att priserna ska hålla sig på mattan*) Eller kanske för att systemet inte lyckas tillfredsställa ens våra mest grundläggande behov (Men ska vi ändra det måste vi förändras på riktigt och det vore ju jobbigt)

Ett kilo kött kräver tio gånger så stor markareal som ett kilo vegetabilier. Det är fakta. Samma markyta kan användas för att föda fram ett kilo kött eller tio kilo plantor. Samma mark kan alltså föda många gånger fler människor om den används till att odla vegetabilier.

Matproduktionen står för 30% av våra utsläpp av växthusgaser, boskapsuppfödningen ensam står för 18% av de totala utsläppen.

För att inte tala om hur djur behandlas

Om du tror att jorden kommer att gå under 2012 så fine, annars gör du gott i att sluta äta kött och tala om för alla du känner att göra samma sak.'



*Ovanför mattan alltså, bränner man mat går priserna upp. Det är bra, specielt som ett ohållbart jordbruk kräver en massa subventioner. Free trade, my ass.

Inga kommentarer: