måndag 7 april 2008

Earthtime 2237hours

Ibn Hazm måste ha varit ett av de största genier som levt. Han skrev böcker i alla ämnen, var en stor poet och utmanade sin samtid. I 1000 talets Cordoba skrev han 400 böcker om alla vetenskaper och argumenterade för slavars mänskliga rättigheter, arbetarnas betydelse och att kvinnor hade rätt att styra. I natt ska jag börja läsa hans verk om moral och etik, i grund och botten en manual till livet, bara en sån sak är värd en eloge.

En sån förebild känns kul att få se tillbaka till efter helgens inspirerande Amnesty briefing. Jag åkte till Stockholm på en intesivutbildning med min gode vän Olof (http://jahuel.blogg.se/) Det var en inspirerande helg som kändes misstänkt likt en polisbriefing. Alla fick varsin svart mapp märkt "sommarkampanjen" och sen presenterades tonvis av information, material som vi sedan fick bearbeta fram till vår egen handlingsplan för hur vi ska jobba i Uppsala i sommar.

Nu väntar Ibn Hazm och en natt fylld av Fiona Apples softa ångest-singer-song och ett förlösande Flogging Molly inferno.

God natt allihopa, nu börjar min kväll

Inga kommentarer: