söndag 18 oktober 2009

Den där Fransiskus

"Predika alltid och om det behövs använd ord".

Att älska människor är inte så långt från vad många menar med att se människor. Någon har ett behov av t.ex. mat vi ser det behovet och gör något för att fylla det.

Vart finns en kyrkas trovärdighet om den inte gör allt för att älska människor och inte gör allt för att fylla deras behov både av bröd som mättar för dagen och vatten som aldrig någonsin mer låter dig törsta.

Människor skulle inte behöva svälta. Enda anledningen till att människor gör det är att världen styrs av onda, korrupta människor som inte bryr sig. Bristen på mat är ännu inte det stora problemet utan dåliga politiska beslut.

I den verkligheten borde kyrkans uppgift vara att visa på att en annan verklighet är möjlig, för det är den. Basta!

Tankvärt om samma tema

3 kommentarer:

micael grenholm sa...

FAO har beräknat att den mat som produceras idag räcker till 12 miljarder människor (http://www.sfn.se/Documents/FNrapporter/Ratten%20till%20mat.pdf). Ändå går 1,2 miljarder människor hungriga.

Jonathan sa...

Hade världen ledare som älskade sina medmänniskor och, eller Gud mer än makt och pengar skulle det inte se ut på det sättet.

Hans Georg Lundahl sa...

"Bristen på mat är ännu inte det stora problemet utan dåliga politiska beslut."

påminner om en utläggning af uppenbarelseboken, St Caesarius af Arles sade att skorpion-gräshopporna betecknade dåliga furstar.