måndag 19 oktober 2009

Så älskar du Gud!

Att älska Gud innebär att göra det Gud vill Joh 14:21. Att hålla Guds bud. Det vill säga befria de oskyldigt fängslade, mätta de hungrande, stilla de törstigas törst. Jesaja 58: 5-14 Men också att ge av det vatten som gör att man aldrig mera behöver vara törstig igen. Det vill säga att vittna om vad Jesus gjort för oss. Som jag ser det finns det bara ett riktigt bra sätt att göra det:

1. Mätta de 1.2 miljarder som svälter.
2. Se till att alla har vatten att dricka.
3. Ta till alla medel utom våld mot levande väsen för att stoppa de krig som pågår. Det finns bara ett sätt att göra detta och det står i Bibeln (romarbrevet 12:20-21) det är att göra Guds vilja, det är att älska GUD! Mätta de som hungrar och ge de som är törstiga vatten! (Idag borde nog utbildning också räknas in.)
4. GE JESUS ÄRAN!! Det är inte för att vi är goda som vi gör det utan för att vi känner den enda som är god. Amen halleluja syskon!
5. Följ de riktlinjer Gud har satt upp och som sammanfattas i Matt 7:12

Dagens låt: Ge Jesus äran i en underbart smaklös tappning :D

7 kommentarer:

Clyde sa...

din blogg var roligare när du raljerade om musik och skrev pretentiösa bokartiklar

Jonathan sa...

Ledsen. Just för tillfället skriver jag inte för att vara rolig utan för att jag är desperat och vill försöka få till något slags förändring. Författarna och musikerna gör ju ett bra jobb. Utom de som skriver deckare etc.

Kul att du ändå droppar in ibland

Hans Georg Lundahl sa...

Reflektion om skolpligt

Katholsk theologie ger 7 kroppsliga och 7 andliga barmhärtighetsverk.

Att undervisa okunniga är ett af de andliga.

Att tvångsmata folk som sakna appetit eller tycker maten du bjuder på är äcklig motsvarar intet att "mätta de hungrande" och skoltvång motsvarar heller icke det nämnda andliga barmhertighetsverket.

Sedan änkemannnen Ludvig XIV gifte sig med änkan till hr Maintenon, gaf han rikedomar åt ursulinnorna för att de gratis (men utan tvång) skulle undervisa barn till fattiga som ej hade råd att betala en lärare.

Hans Georg Lundahl sa...

PS:

Det står inget om att enhvar måste mätta alla de hungrande. Om enhvar mättar någon hungrande (som det danska paret som gaf mig en härlig skinkmacka till middagsmat), är det godt nog.

Jonathan sa...

Gud välsigne det danska paret

Anonym sa...

Amen!

HG (gitter ej logga in)

sMARTAss sa...

Haha, det ska SKU i Växjö stift till :)