söndag 25 maj 2008

Wuaaaa

- Skivbolagen lever i ett gammalt system. De tror att de kan få dig att lyssna till Britney Spears på måndag och Beatles på torsdag.
(
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=773202)

För nån dag sen lyssnade jag på p3 där de diskuterade illegal - legal nedladdning och olika modeller för hur musikerna ska få betalt. Jag tycker att musiker ska få betalt. De tillsammans med ost, Gud och George Orwell är det som gör livet värt att leva och dessutom riktigt njutbart ibland. Men det stämmer skivbolagen är fast i ett gammalt system. Att de överhuvud taget vill få oss att lyssna på Britney Spears är ett tydligt tecken på att de stora skivbolagen är onda monster som vill göra otäcka saker med våra beståndsdelar. Tvi!

I p3 programmet ringde de ordförande för Stim (musikernas branchorganisation om jag inte tar fel) och intervjuade henne. En av frågorna de ställde var varför hon tyckte att musiker ska få betalt. Hon svarade att de behöver få betalt för att bibehålla en god kvalitet på musiken. Varpå p3 folket spelar ett urval av låtar och börjar med Bass Hunters - Boten Anna. Ett så lågt lågvattenmärke att det passerar punkten där det blir lite kul igen och bara är tragiskt.

Det finns så många bra musiker. Promota ett system som gör att så mycket musik som möjligt syns och hörs i allt från gator och torg till radioapparater. Snälla sluta spela samma musik hela tiden!

Kakafonien für millionen. Warum spielen sie im radio die ganze zeit den letzten scheissdreck!
Svenskan räckte inte till.

För att lugna nerverna, lite riktigt bra skit:

Inga kommentarer: